Homemade λεμονάδα με αρώματα λουίζας

Ξεκινάμε την ημέρα μας με άφθονη βιταμίνη C και εκχύλισμα λουίζας! Το κιτρινωπό εσπεριδοειδές τονώνει τον οργανισμό μας με τις πλούσιες ευεργετικές του δράσεις και τα λαχταριστά του αρώματα κάθε στιγμή. Σερβίρεται ιδανικά με φρέσκα φύλλα λουίζας.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Υλικά

500 ml χυμό από φρέσκα λεμόνια

200 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη

φρέσκα φύλλα λουίζας

tip μπορούμε να αντικαταστήσουμε μέρος της ζάχαρης με μέλι.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να υγροποιηθεί η ζάχαρη και να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη έως ότου κρυώσει. Στίβουμε τα λεμόνια, τα περνάμε από σουρωτήρι και κρατάμε το χυμό. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση. Σερβίρουμε 1/3 συμπυκνωμένο χύμο και 2/3 παγωμένο νερό. Συνοδεύουμε τη λεμονάδα με θρυμματισμένο πάγο και φρέσκα φύλλα λουίζας.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.

Photo Credits:

http://www.flickr.com/photos/baongo/

http://www.flickr.com/photos/jamelah/

Advertisements