Παγωμένο χαμομήλι με μέλι και σόδα

Τα παγωμένα ροφήματα αποτελούν μια ανάσα δροσιάς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Μάθετε πως μπορείτε να δημιουργήσετε με εύκολο τρόπο και λίγα υλικά το δικό σας σπιτικό σιρόπι με εκχυλίσματα από τα βότανα και το τσάι της επιλογής σας.

Υλικά

για 2 κούπες σιρόπι

2 1/2 κούπες νερό

3 κ.σ. χαμομήλι ή 3 φακελάκια

340 γρ. μέλι

για το σερβίρισμα

πάγος

λενόνι κομμένο σε τέταρτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σιγοβράζουμε το νερό. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χαμομήλι, καλύπτουμε με ένα πιάτο και αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε το χαμομήλι ή αν έχουμε χρησιμοποιήσει φακελάκια τα αφαιρούμε. Επιστρέφουμε στη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και να γίνει σιρόπι. Πριν το σερβίρισμα τοποθετούμε το σιρόπι σε γυάλινη κανάτα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σερβίρισμα, γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο, βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι και συμπληρώνουμε με σόδα. Προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο σιρόπι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Συνοδεύουμε με ένα τεταρτάκι λεμονιού.

Συντηρείται στο ψυγείο.

Enjoy!

Photo Credits & recipe adapted from:  Joy the Baker

Advertisements