Batida de coco Brazilian cocktail

Ypioca Ouro, 51 Pirassununga, Sagatiba, Jeneiro, Leblon, Pitu, είναι μόνο λίγες από τις ετικέτες που ταξιδεύουν πέραν των συνόρων της Βραζιλίας, για να αποτελέσουν τη βάση μεταξύ γνωστών και άγνωστων κοκτέιλ. Ανάμεσα τους οι παλαιωμένες σε βαρέλι cachacas έχουν το προσόν να είναι πολύπλοκες και συναρπάζουν με τον τρόπο που γράφεται μέσα τους το ίχνος του χρόνου. Μπορείς να τη δοκιμάσεις με πάγο, αλλά το σώμα της θυσιάζεται πολύ εύκολα στο βωμό ενός καλοκαιρινού κοκτέιλ. Σε πρώτη ανάγνωση είναι το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, σε δεύτερη ο παρτενέρ της σάμπα. Χυμώδης, θερμή, πικάντικη είναι μια γνήσια βραζιλιάνα με ψυχή από ζαχαροκάλαμο.

Υλικά
350ml cachaca της επιλογής σας
200γρ. γάλα καρύδας
1/2 ζαχαρούχο γάλα
Βανίλια σε σκόνη
πάγος για το σερβίρισμα

20130814-111633.jpg

20130814-111724.jpg

Photo credits: my Colombian recipes

& recipe adapted from my friend Giba Gonçalves

Advertisements