Ένα βιβλιοπωλείο με κήπο…

Πριν λίγους μήνες, μόλις στην αρχή του καλοκαιριού άνοιξαν οιΠλειάδες”, ένα μικρό, συνοικιακό βιβλιοπωλείο στη Σπύρου Μερκούρη 62  λίγα μέτρα μακρυά από το σταθμό του Ευαγγελισμού.

pleiades1

Στο βάθος του καταστήματος διακρίνεται μία τζαμαρία πίσω από την οποία βρίσκεται μία μικρή όαση… ένα αναγνωστήριο. Είναι ένα μικρός ακάλυπτος χώρος, ο οποίος έχει διαμορφωθεί σε κήπο με νεραντζιές, ένα φοίνικα, λουλούδια και δύο-τρία τραπεζάκια με ξύλινες καρέκλες που θυμίζουν εσωτερικούς κήπους σε σπίτια του Notting Hill. Οικοδέσποινα του κήπου είναι η Βενέτσια, η γάτα του βιβλιοπωλείου!

pleiades2

pleiades3

Τον χώρο αυτό μπορούν να απολαύσουν όλοι οι πελάτες του βιβλιοπωλείου. Τι καλύτερο να αγοράσεις το βιβλίο σου και να ξεκινήσεις να το διαβάζεις εκεί έξω…

pleiades4

Η ιδέα ήταν του Άλκη, ο οποίος έχει μία 20ετή εμπειρία από εκδοτικούς οίκους καθώς και της γυναίκας του Αλεξάνδρας, η οποία είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Βρήκαν λοιπόν ένα χώρο μόλις δώδεκα λεπτά με τα πόδια από το σπίτι τους και το μετέτρεψαν σε ένα πανέμορφο βιβλιοπωλείο.

pleiades5

Εκεί θα βρείτε κυρίως καλή λογοτεχνία, δοκίμια αλλά και πλούσιο υλικό σε παιδικά βιβλία.

Αν και το βιβλιοπωλείο είναι καινούργιο, έχει ήδη κερδίσει τους πρώτους σταθερούς του πελάτες με τον νεότερο να είναι 3 μηνών και τον μεγαλύτερο γύρω στα 90.

pleiades6

Inside info: Σε περίπτωση που δεν βρείτε το βιβλίο που αναζητάτε στις “Πλειάδες”, ο Άλκης θα το βρει και θα το έχετε στα χέρια σας μέσα σε δύο ώρες!

pleiades7

Βιβλιοπωλείο Πλειάδες | Σπύρου Μερκούρη 62

Advertisements