Τάρτα σφολιάτας με δαμάσκηνα & μήλα

Ροδοψημένη, αφράτη στο εσωτερικό της, με τις στρώσεις της σφολιάτας διακριτές, ψιλοκομμένα φρούτα που καραμελώνουν ανάμεσα στη ζάχαρη, κάθονται αναπαυτικά πάνω στη φυλλωτή ζύμη και περιμένουν ανυπόμονα να τα γευτούμε…

plum n' apple tart1jpg

Υλικά 

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 δαμάσκηνα

2 μήλα

4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

plum n' apple tart2

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220°C. Πριν χρησιμοποιήσουμε το φύλλο σφολιάτας, το αφήνουμε να ξεπαγώσει τουλάχιστον 40′ ή το αφήνουμε στη συντήρηση από την προηγούμενη μέρα. Έπειτα ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τον πυρήνα και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φέτες μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, περίπου 5-10′ έως ότου βγουν οι χυμοί τους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα δαμάσκηνα, σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατεύοντας με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε την εσωτερική επιφάνεια και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού κυρίως τις άκρες. Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φέτες των φρούτων στην επιφάνεια τις σφολιάτας, αφήνοντας περιμετρικά κενό το στεφάνι . Ψήνουμε για 20-25′, μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ικανοποιητικά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη & παγωτό.

Καλή όρεξη!

photo credits Juliasalbum

Advertisements