Κέικ με άρωμα λεμονιού & ελαιόλαδο

Μια εύκολη συνταγή που θα συνοδέψει το σαββατοκύριακο… Τα κέικ είναι αγγλικής προέλευσης που παρασκευάζονται από αλεύρι, ζάχαρη, υγρό, λίπος και αυγά. Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε, δημιουργώντας νέες πιο ενδιαφέρουσες συνταγές. Αντικαθιστούμε μέρος από το αλεύρι με πούδρα αμυγδάλου, αρωματίζουμε με βότανα και μπαχαρικά.

Citrus-Olive-Oil-Cake2

Υλικά

180 γρ. αλεύρι

1 1/2 κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. αλάτι

220 γρ. ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

3 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι

60 γρ. γάλα

160 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Citrus-Olive-Oil-Cake_1

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, τα ανακατεύουμε, τα κοσκινίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Έπειτα αφρατεύουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα ικανοποιητικά, περίπου 10′. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά, έπειτα το ελαιόλαδο σε μορφή φιλέ-κορδονιού, χαμηλώνουμε ταχύτητα και ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Μεταφέρουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 35′. Αφήνουμε να κρυώσει και αν επιθυμούμε συνοδεύουμε με γλάσο λεμονιού.

για το γλάσο λεμόνι Θα χρειαστούμε 350 γρ. ζάχαρη άχνη & 5 κ.σ. χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε τα συστατικά και απλώνουμε πάνω από το κέικ. Αν χρειαστεί περνάμε το γλάσο για μερικά δευτερόλεπτα από το microwave για να ομογενοποιηθεί.

Καλή επιτυχία!

photo credits bakers royale

Advertisements