Σειρές για το χειμώνα: Dracula

Μια νέα σειρά κάνει την εμφάνιση της στο φετινό πρόγραμμα του NBC. Είναι αγγλοαμερικάνικης παραγωγής και η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις άμα αναφέρεις τον τίτλο: “Dracula”.

dracula2

Το ομώνυμο βιβλίο του Μπραμ Στόκερ έχει γίνει ήδη ταινία (από το Φράνσις Φορντ Κόπολα) και σειρά. Ο χαρακτήρας του «Δράκουλα» δημιουργήθηκε από το Μπραμ Στόκερ το 1897 και έχει στηριχτεί στον αιμοδιψή πρίγκιπά της Βλαχίας Βλάντ Γ΄ Τσέπες ή Βλάντ Δράκουλας. Ο χαρακτήρας του Στόκερ έχει αποτελέσει το μπαμπά για όλες τις εικονογραφήσεις του δράκουλα και του βαμπιρισμού που ακολούθησαν.

Η καινούρια σειρά με πρωταγωνιστή το αιμοδιψές βαμπίρ έχει χαλαρή σύνδεση με το βιβλίο και πρωταγωνιστή τον Τζοναθαν Ρις Μαιερς. Το trailer που παρουσιάστηκε στο φετινό comicdom μας παρουσίασε ένα ζοφερό Λονδίνο, όπου ο Δράκουλας καταφτάνει από την Αμερική διψώντας για -τι άλλο;- αίμα και εκδίκηση.

dracula1

Ο Δράκουλας παρουσιάζεται σαν ένας αμερικάνος επιχειρηματίας που έχει έρθει στο βικτωριανό Λονδίνο για εισάγει τις μοντέρνες επιστήμες. Στην πραγματικότητα όμως έχει έρθει για να εκδικηθεί όσους κατέστρεψαν την ζωή του αιώνες νωρίτερα, πολύ πριν μεταμορφωθεί στο πλάσμα που είναι σήμερα. Όλα τα σχέδια του θα ανατραπούν όταν θα γνωρίσει μια γυναίκα που αποτελεί μετενσάρκωση της νεκρής συζύγου του και μεγάλου του έρωτα.

Το σενάριο υπογράφει ο Κολ Χάντον και το NBC έχει αγοράσει ήδη 10 επεισόδια. Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 25 Οκτωβρίου και απομένει να δούμε αν το «Dracula» θα καταφέρει να βρει τη θέση του στην φετινή τηλεόραση και αν θα μπορέσει να μεταφέρει την ατμόσφαιρα και τις συγκινήσεις του πιο κλασσικού βαμπιρικού μύθου.