Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση – Πολύχρωμη Αθήνα!

Όλη «η μαγεία της ελληνικής φύσης» -όπως είναι το μήνυμα της φθινοπωρινής Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Αθηναίων– βρίσκεται στα δεκάδες καταπράσινα περίπτερα που θα παραμείνουν στην πλατεία Κοτζιά, έως τις 20 Οκτωβρίου. Για ακόμη μια χρονιά, οι Φυτωριούχοι Αττικής στηρίζουν τον καθιερωμένο θεσμό, δίνουν το «παρών» απέναντι από το δημαρχείο και φέρνουν στην καρδιά της Αθήνας πολύχρωμα και αρωματικά  «καλούδια» της ελληνικής γης! Με τίτλο «Επιστροφή στην πόλη», η φετινή διοργάνωση στρέφει την προσοχή της στη συμβολική «επαναφορά» της παλιάς όψης της πλατείας και υπόσχεται μια πιο… πράσινη Αθήνα!

FlowerFest1

Τα πολυάριθμα περίπτερα που έχουν στηθεί στο χώρο φιλοξενούν περισσότερα από 600 διαφορετικά είδη φυτών και λουλουδιών, αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. Οι επισκέπτες της Ανθοκομικής μπορούν να βρουν, σε προσιτές τιμές, οτιδήποτε χρειάζονται για τον κήπο ή τη βεράντα τους: Καλλωπιστικά φυτά εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, όπως δράκαινες και φτέρες, αρωματικά λουλούδια, όπως γιασεμί, νυχτολούλουδο και γαρδένιες, ανθεκτικά δεντράκια, όπως λεμονιές, τριανταφυλλιές, ροδιές και ελιές, ενώ δεν λείπουν και τα πιο… εξειδικευμένα corner με παχύφυτα (κακτάκια και ευφάνταστα υδρόφιλα φυτά) καθώς και διάφορα είδη «εξωτικής» ορχιδέας! Επίσης, η έκθεση δίνει σε όλους μας μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε το δικό μας μποστανάκι, με βότανα και μυρωδικά, τα οποία μπορούμε να βρούμε σε μεγάλη ποικιλία. (Εμείς, πάντως, επιλέξαμε το γεμάτο άρωμα λεμονοθύμαρο, τη λουίζα και το «χειμωνιάτικο» αγιορείτικο βασιλικό!)

FlowerFest2

Τριπλός στόχος της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση για την αξία της βιοποικιλότητας, η ευαισθητοποίηση για την προστασία της και η γνωριμία με τις ντόπιες ποικιλίες ανθών και φυτών. Στην Κοτζιά βρίσκεται ακόμη, φέτος, και η Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι», που δραστηριοποιείται στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των ελληνικών ποικιλιών. Την έκθεση θα πλαισιώσουν επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

FloweFest3

Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Αθηναίων
4 – 20 Οκτωβρίου
πλατεία Κοτζιά
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Κυριακή: 9.00 – 21.00

Advertisements