Μια βόλτα στο Παγκράτι…

Στα μέσα του καλοκαιριού η Αρχιμήδους –κάπου στα σύνορα Παγκρατίου και Μετς- ζωντάνεψε όταν στην γωνία του δρόμου, στη θέση ενός πρώην μανάβικου, άνοιξε ένα μπαρ-καφέ με το όνομα Chelsea Hotel.
Το όνομα του μαγαζιού εμπνεύστηκαν ο Γιώργος και η Εύα (ιδιοκτήτες του μαγαζιού), σε ένα ταξίδι που έκαναν πριν χρόνια στην Νέα Υόρκη και έμειναν στο ομώνυμο ξενοδοχείο.

 Chelsea7

 Chelsea11

Η ιστορία του ξενοδοχείου τους συνεπήρε και δημιούργησαν έναν χώρο διακοσμημένο με ασπρόμαυρες φωτογραφίες συγγραφέων, τραγουδιστών και ηθοποιών, προσώπων που πέρασαν από το Chelsea Hotel της Νέας Υόρκης.
Τα μαξιλάρια αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα που διακοσμούν το μαγαζί είναι από την προσωπική συλλογή της Εύας και από διάφορα ταξίδια της. Η μουσική του μαγαζιού κινείται σε ρυθμούς blues, jazz, tango, rock ακόμα και κουβανέζικους.
Την Παρασκευή θα ακούσετε gipsy και την Κυριακή funky blues.

Chelsea3

 Chelsea12

Μην βιαστείτε να το χαρακτηρίσετε μπαρ γιατί θα εκπλαγείτε από την θετική ενέργεια του μαγαζιού ένα μεσημέρι με ήλιο. Ο εκλεκτός καφές, οι λεμονιές, και τα νεοκλασικά σπίτια τριγύρω θα σας φτιάξουν τη διάθεση. Στόχος του Γιώργου και της Εύας ήταν να δημιουργήσουν ένα “cozzy” χώρο, πρώτα για αυτούς και τους φίλους τους και κατ’ επέκταση για τον κόσμο. Και το κατάφεραν μια χαρά.

Πιστοί και αγαπημένοι πελάτες, είναι και οι τετράποδοι φίλοι που ακολουθούν τα αφεντικά τους!

Inside Info: Δοκιμάστε μία από τις τάρτες του μαγαζιού. Εμείς σας προτείνουμε αυτή με το κολοκύθι, το μπέικον και τη φέτα.

 Chelsea13

Chelsea10

 Chelsea1

Chelsea Hotel | Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, Πλ. Πλαστήρα, Παγκράτι

Advertisements