Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών!

Παριζιάνικος αέρας φυσάει στο κέντρο της Αθήνας και μετατρέπει πλατείες και δρόμους -όπως τις οδούς Σατωβριάνδου, Βίκτωρος Ουγκώ και Μολιέρου- σε… γαλλική συνοικία! Το πολυ–φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» («Petit Paris d’ Athenes») άνοιξε την αυλαία του χθες και θα μείνει κοντά μας έως τις 16 Οκτωβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα!

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες συμμετέχουν εθελοντικά σ’ αυτήν την πολύχρωμη γιορτή, που διοργανώνει για πρώτη φορά το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο με την επιμέλεια και το συντονισμό του Μάριου Στρόφαλη. Στόχος είναι να γεμίσει με κέφι και δημιουργία κάποιες από τις πιο κακόφημες περιοχές του κέντρου. Ξεκινώντας από την κάτω πλευρά της Ομόνοιας, όπως τις πλατείες Βάθη, Καραϊσκάκη και Αγίου Παύλου, το 8ήμερο φεστιβάλ θα φτάσει έως το σταθμό Λαρίσης, το Μεταξουργείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ξαναδώσει πνοή στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας.

PetitParis1

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ, το «Petit Paris d’ Athenes» είναι αφιερωμένο στο έργο και τη ζωή του μεγάλου Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα. Τα δρώμενα θυμίζουν ένα εντυπωσιακό βαριετέ, ενώ το πρόγραμμα διανθίζεται με προβολές, συναυλίες, κουαρτέτα, εικαστικές εκθέσεις, δράσεις δρόμου και διαλέξεις.

PetitParis2

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, την Τεχνόπολη και την 1η διαμερισματική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών
Petit Paris d’ Athenes
9 – 16 Οκτωβρίου

Advertisements