Σιτσιλιάνικο ταχυφαγείο… στην Κολοκοτρώνη!

Στην Κολοκοτρώνη 12, στη διασταύρωση με τη Λέκκα και την Πραξιτέλους, άνοιξε μόλις πριν από λίγες ημέρες ένα Σιτσιλιάνικο καφέ-ταχυφαγείο, το Montalbano. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσετε από μπροστά και να μην σας τραβήξει την προσοχή τον αναρριχώμενο φυτό που έχει αγκαλιάσει όλη την πρόσοψη του καταστήματος.

 Montalbano1

Montalbano2

PA150025

Montalbano3

Όλη η φιλοσοφία του Montalbano βρίσκεται γύρω από τον πολιτισμό και την κουζίνα της Σικελίας. Εάν σας φέρει ο δρόμος σας κάποιο πρωινό, σταθείτε για να δοκιμάσετε ένα cafe Vergnano, τον οποίο θα σας προσφέρουν με μία pasta di mandorle (αμυγδαλωτό).

Το μεσημέρι, δοκιμάστε μία cipollina – με γέμιση κρεμμύδι, ελιά και μοτσαρέλα, μία focaccia, η το παραδοσιακό arancino του Παλέρμο – το οποίο είναι φτιαγμένο από ρύζι με γέμιση κιμά, μοτσαρέλα, προσούτο και μπιζέλι. Πέρα από τον καφέ όμως, θα βρείτε και διάφορα Σιτσιλιάνικα ροφήματα σε μικρά γυάλινα μπουκάλια όπως την sampusoda – η οποία περιέχει σόδα και άνηθο, camparisoda ή το chinotto – μία εναλλαγή της coca cola φτιαγμένη από νεράτζι.

Η διακόσμηση του καταστήματος σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι πράγματι στην Ιταλία. Σας προτείνω να καθίσετε εκεί στην τζαμαρία απ’ όπου βλέπεις τη στοά ενός κτιρίου με μία ψηλή, σκαλιστή, σιδερένια πόρτα. Κοιτάξτε γύρω σας τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε και να αγοράσετε. Στα ράφια θα βρείτε μαρμελάδες, Limoncello, pasta di mandorle αλλά και Σιτσιλιάνικα κρασιά.

Montalbano4

Montalbano6

Montalbano7

Montalbano5

Λίγο αργότερα, δοκιμάστε ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο κλασικό ιταλικό κοκτέιλ με Campari. Η cassata είναι το καμάρι του καταστήματος, ένα γλυκό το οποίο αποτελείται από παντεσπάνι, γλάσο από αμύγδαλο και φρούτα μαρασκίνο.

Η ιδέα ανήκει στα αδέρφια Maurizio και Giuseppe Alito, οι οποίοι στοχεύουν να δημιουργήσουν μία αλυσίδα καταστημάτων Montalbano σε όλη την Ευρώπη. Ήδη ετοιμάζεται το δεύτερο κατάστημα στην Ιταλία και συγκεκριμένα σε μία πόλη δίπλα στο Μιλάνο.

Inside Info: Την Πέμπτη υπάρχει Happy Hour από τις 19.00 έως τις 21.00, όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε το κοκτέιλ Masseria μαζί με δωρεάν μπουφέ με μόνο 6 ευρώ ή εναλλακτικά κρασί και δωρεάν μπουφέ με 4,5 ευρώ.

Montalbano | Κολοκοτρώνη 12

Advertisements